Tobbes svampsås

Ingredienser:

250 gr champinjoner (alt. skogschampinjoner)
1 gul lök
2 dl cremé fraiche, franska örter
1 tärning svampbuljong
Soya
Salt
Svart- & vitpeppar

 

Receptet är beräknat för: 2-3 personer

Servera gärna med:
pasta, sallad och toppat med riven ost.

Tid:
ca 30 min

Så här gör du:

Smörstek svampen och salta ordentligt. Häll bort skyn och lägg den stekta svampen i en skål.
Fräs hackad lök tills den blir glansig.
Krydda med salt & peppar.
Blanda ner svampen.
Smula över buljongtärningen.
Häll i cremé fraiche och rör om.
Tillsätt eventuellt ½ dl vatten om det behövs.
Häll i en skvätt soya.
Låt såsen puttra under lock i max fem minuter.




En god pastasås, här är champinjonerna utbytta mot skogschampinjoner och så har det tillkommit zucciniskivor. Vid sidan av, tomatklyftor och toppat med parmesanost.

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0