Kladdkaka

Kladdkakerecept finns det ju gott om men detta är helt klart min favorit. Den har en perfekt konsistens och fantastisk smak. Dessutom blir det minimalt med disk då man bakar.



Ingredienser:

100 g smör
2½ dl strösocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

 

Receptet är beräknat för: 12-16 bitar

Serveras gärna med:
Gammaldags vaniljglass

Tid:
ca 40 min

Ugn:
175°C


Så här gör du:
Sätt på ugnen.
Smörj och bröa formen (Formen bör vara ca 24 cm i diameter och ha en löstagbar botten. Bröa med mjöl).
Smält smöret i en kastrull.
Ta av kastrullen från plattan.
Rör ner socker och ägg, blanda ordentligt.
Ha sedan i resten av ingredienserna och blanda alltihop till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.
Kakan är klar då den har en ganska hård yta och är lite kladdig i mitten.
Ta ut kakan ur ugnen, låt svalna något och pudra sedan över florsocker.

Servera ljummen eller kall med glass!

Även till detta recept kan ni använda bara ekologiska råvaror!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0